SØK

FILMINFO

PÅ KINO 1. APRIL 2016

Dette er en ekte feel-good-film om livet til Michael Edwards (Taron Egerton), bedre kjent som "Eddie The Eagle". Han ble Storbritannias første skihopper på tross av mangel på hopp-erfaring,  men sammen med en opprørsk trener (Hugh Jackman) og en urokkelig tro på seg selv, kvalifiserte Eddie seg til både VM i Oberstdorf i ''87 og OL i Calgary i ''88.

 

Eddie var aldri den typiske skihopper, -han startet hoppkarrieren i sen alder, fikk ingen støtte fra det britiske skiforbundet, var over 10 kg tyngre enn gjennomsnittet og dessuten var han plaget av at brillene hans dugget under rennene. Likevel ble han den mest kjente skihopperen i britisk historie, da han ble mediakjendis og kjent som "verdens dårligste hopper". Eddie hadde nemlig den genuine sportsånden:  -det ikke gjelder å vinne, men å delta.


Denne filmen feirer Eddie sin fascinerende tilnærming til sporten, det menneskelige sinn og dens fantastiske tilpasningsevne i møtet med utfordringer.

 

I rollebesetningen finner vi blant annet:

TARON EGERTON: Taron hadde sin debut på storlerretet i KINGSMAN: THE SECRET SERVICE i rollen som Eggsy, den gatesmarte tenåringen som blir rekruttert til en hemmelig organisasjon. Temmelig raskt vokste Taron sin popularitet og hans talent, -og de kommende årene blir han nemlig å sees i en rekke storfilmer.


HUGH JACKMAN: Hugh spiller her gammel hopp-veteran som hjelper Eddie å trene seg opp til å hoppe blant de proffe. I dag kjenner vi han som en av de store navnene i Hollywood, der han har spilt i en rekke storfilmer fra blant annet X-Men-universet, THE PRESTIGE og PRISONERS.


-Og en film om vintersport er da vel ikke komplett uten skandinavere:

RUNE TEMTE: Spiller den norske hopptreneren Bjørn. Nordmannen spiller også
Vikingen Ubba i BBC- serien DET SISTE KONGERIKET og filmer i disse dager
sesong to av den engelske serien FORTITUDE. Vi kjenner han også blant
annet igjen fra filmer som SWITCH, FIA OG KLOVNENE og den svenske TV -
serien JOHAN FALK.


MADS SJØGÅRD PETTERSEN: Vi møter Mads som en hardbarka norsk hopper, som tar hoppsporten svært seriøst. Her til lands begynner han å bli et ganske så kjent fjes, etter å ha vist et bredt rolle-repertoar fra filmer og serier som LILYHAMMER, KAMPEN OM TUNGVANNET og FRITT VILT 2.

GENRE

Action | Comedy

CAST & CREW

  • Hugh Jackman
  • Taron Egerton
  • Regissør Dexter Fletcher
  • Christopher Walken
  • rune temte
  • Mads Sjøgård Pettersen